top of page
1/2

Zülfü Livaneli: Nazım Hikmet'i Mezarı Başında Andık



Türk şiirinin evrensel ismi, Türkiye ile Rusya arasındaki ortak değerimiz Nâzım Hikmet’i aramızdan ayrılışının 61. yıl dönümünde Moskova’daki mezarı başında hep birlikte andık.

Anma törenini T.C. Moskova Büyükelçiliğimizin himayelerinde, RTİB ev sahipliğinde ve başkanlığını benim yaptığım Nazım Hikmet Vakfımızın iş birliği ile gerçekleştirdik.

Büyükelçimiz Tanju Bilgiç, RTİB Başkan Vekili Recep Haki, Onursal Başkanımız Zülfü Livaneli, Moskova Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi Müdiresi Aleksandra İlyina ve Başkanımız Ali Galip Savaşır gerçekleştirilen törende birer konuşma gerçekleştirdiler.

Türkiye’den ve Rusya’dan çok sayıda misafirin, gazeteci ve sanatçı dostlarımızın, iş dünyası temsilcileri ve bir çok kurumun katılım gösterdiği programın ardından Nâzım’ın mezarı karanfillerle süsledik. Aynı zamanda tören Türkiye @sozcucomtr canlı olarak yayınlandı.

Organizasyonlarımız için başta Büyükelçiliğimiz ve Rus-Türk İş İnsanları Birliğine ve bizlere yalnız bırakmayarak törene katılan tüm dostlarımıza şükranlarımızı sunarız.

*

Zülfü LİVANELİ

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


1/681
bottom of page