top of page

Tatlı Bela

Gerçek bir mesele, gerçek insanların bozulan doğanın ve bu yüzden sağlığı bozulan insanların hakkını aramak adına verdiği gerçek bir mücadele... Sonuç; gerçek başarı.


Bu kadar gerçeğin bir arada olduğu ve ciddi konuları içeren bir yapım olmasına karşın Julia Roberts'ın sergilediği muhteşem performansla ortaya çıkmış keyifli bir film.


Gerçek bir yaşam öyküsünden sinemaya uyarlanan filme adını veren kişi olan Erin Brokovich su hakları için mücadelesine şu anda da devam ediyor. Bu konuyla ilgili Facebook ' ta düzenli olarak paylaşım yapıyor.


İyi seyirler.


FİLM ÖZETİ


Erin Brockovich, Steven Soderbergh tarafından yönetilen ve Susannah Grant tarafından yazılan 2000 Amerikan biyografik hukuk drama filmidir. Film, enerji şirketi Pacific Gas and Electric Company'ye (PG&E) karşı Hinkley yeraltı suyu kirliliği olayındaki suçluluğuyla ilgili olarak savaşan Julia Roberts tarafından canlandırılan Erin Brockovich'in gerçek hikayesinin dramatize edilmesidir. Film gişede başarılı oldu ve olumlu eleştiriler aldı.


Film 73. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, Soderbergh için En İyi Yönetmen, Grant için En İyi Orijinal Senaryo , Roberts için En İyi Kadın Oyuncu (kazandı) ve Finney için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dahil olmak üzere beş adaylık aldı. Roberts ayrıca bir BAFTA ödülü, Altın Küre, Screen Actors Guild Award ve birçok eleştirmen ödülü kazandı.


Yönetmen : Steven Soderbergh


Yapımcı

  • Danny DeVito

  • Michael Shamberg

  • Stacey Sher



Oyuncular

  • Julia Roberts

  • Albert Finney

  • Aaron Eckhart


Müzik : Thomas Newman


Görüntü yönetmeni : Ed Lachman


Dağıtıcı : Universal Pictures

(ABD & Kanada)


Uluslararası Çıkış tarihleri : 17 Mart 2000

Süre : 130 dakika

Ülke : ABD

Dil : İngilizce

Bütçe : 52 milyon $

Hasılat : 256,3 milyon $




Etiketler:

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


1/684
bottom of page