top of page

TARZAN EFSANESİ

Tarzan Efsanesi, hemen hepimizin yıllar yıllar önce izlediği Edgar Rice Burroughs tarafından yaratılmış hayali karakter Tarzanın öz geçmişine dokunulmadan, ama farklı bir hikayeden yola çıkılarak çekilmiş bir versiyonu. Hasılatı 356 milyon doları aşan film, 1 Temmuz 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde, 8 Temmuz 2016'da Türkiye'de vizyona girmiştir.


Kolonyalizm (sömürgecilik) konu olarak filmin iskeletini oluşturuyor. Filmdeki en belirgin ve göz dolduran özellik görsel efekt zenginliği. Senarist film akışında ara ara geçmişte yaşananların yer aldığı sahnelere yer vermiş, bu yolla izleyicinin dikkatini canlı tutmaya çalıştığı anlaşılıyor. Bu da filmi alışıldık aksiyon filmlerinden ayırmış. Filmin geneline hakim olan aksiyon akışına, kah romantik, kah dramatik anlamlar içeren sahneler eklenerek, izleyende ruhsal iniş çıkışlar yaratmayı amaçlamış.


Başta da söylediğim gibi film, kolonyalizm üzerine yapılandırılmış ama buna karşın senaryo akışında, bu insanlık suçunu önlemek için canını ortaya koyan iki oyuncudan birinin Amerika'yı, diğerinin İngiltere'yi ortak payda da buluşarak temsil ediyor oluşu oldukça ilginç. Bunun yanında, tarihin şahitlik ettiği gerçeklere aykırılık oluşturuyor oluşu da gözden kaçmayan diğer bir ayrıntı.


Oyunculara ve oyunculuklara geldiğimizde, Alexander Skarsgard Tarzan karakterinin hak ettiği oyunculuğu sergilerken, daha önce oynadığı filmlerde üstlendiği roller bakımından seksapalitesiyle öne çıkmasına alıştığımız Margot Robie (Jane), Tarzan Efsanesi filminde oldukça derli toplu, bulunduğu çevre her neresi olsa koşullarına fazlasıyla uyan, güzel olduğu kadar güçlü bir kadını canlandırıyor. Sanatçı bu film sayesinde oyunculuğuyla ön plana çıkma fırsatını yakalamış gibi görünüyor.


Sonuç olarak Tarzan Efsanesi, vasatın üstünde; bir anlamda nostaljik bir film izlemek isteyenler için oldukça iyi bir seçim.


Keyifli seyirler!


Zeliha AYDOĞMUŞ


FİLM KADROSU

Oyuncular : Alexander Skarsgård/Tarzan - John Clayton/Christoph Waltz - Yüzbaşı Léon/Rom Samuel L. Jackson - George Washington/Williams - Margot Robbie/Jane

Türü: Aksiyon Filmi, dram, melodram, dedektif kurgusu, macera filmi



Ülkesi: Kanada, ABD





Yönetmenleri: David Nutter, Harry Winer, James Marshall, Peter Ellis,





Thomas J. Wright, David Solomon, Perry Lang, Steve Loter, Don MacKinnon





Müzik: Jon Ehrlich, Jason Derlatka





51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


1/683
bottom of page