top of page
  • Yazarın fotoğrafımaviADA

Son Mektup - Levent Kırca



28 Eylül 1950'de Ladik'de doğan, 12 Ekim 2015 Yılında İstanbul Pendik'te karaciğer kanseri sebebiyle hayata veda eden Levent KIRCA, güldürürken düşündüren kimliğiyle ülke halkının gönlünde özel, unutulmaz yeri olan ender sanatçılarımızdan biridir. Kendisini, ölümünden iki gün önce ''Yaşam Boyu Onur Ödülü'' aldığı törene hastaneden yazıp gönderdiği mektup ve özlemle anıyoruz.


''1974’te TRT ile girdim hayatınıza. O günden bu yana bayağı bir zamanınızı aldım. 41 yıl… Teşekkür ederim size, anılarınızda bana yer açtığınız için. İki kardeş bir çorap yüzünden kavga edebilirler. Ama komşunun çocuğu sorun çıkardığında iki kardeş birlik olur. Hacısı, ateisti takımı gol attığında sarılır, ağlarlar. Düşman ülke sana savaş açtığında ülke birlik olur…


Toprağım dediğin adamın her işine koşarsın. Memlekette yüzünü bile görmek istemediğin, başka şehirde canın, memleketlin olur. Toprak aynı toprak, biraz tozlu, biraz killi. Su aynı su, biraz berrak, biraz kireçli. İnsan olarak birbirimizi sahiplenmek, birleşebilmek için uzaylıların dünyayı istila etmesi mi gerekir?


Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötülükler çoğaldıkça kanıksanır. Güzel şeyler paylaşabildiysek sizinle, ne mutlu bana.


Dik durun… Adil olun, sabırlı olun, enerjinizin sirayet etmesine müsaade edin.

Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşça kalın.''


Levent KIRCA


Türk komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu. Aydınlık gazetesi yazarlığı ve Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyeliğini yapmıştır. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu vardır. 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığının tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı unvanına 1998'de layık görülen sanatçının bu unvanı 63. Türkiye Hükûmeti tarafından geri alındı.


  • Doğum tarihi ve yeri: 28 Eylül 1950, Ladik

  • Ölüm tarihi ve yeri: 12 Ekim 2015 (65 yaşında), Pendik, İstanbul

  • Evliliği: Oya Başar


Biyografi Kaynak : Viki

Mektup Kaynak : Sözcü Gazetesi


Derleyen : Aysu Afyonlu


41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


1/684
bottom of page