top of page
1/2

SEN VAR YA SEN


Sen var ya hiçbir zaman düşünerek hareket etmedin, davranışlarının sonu nereye varır umurunda değil; sen hiçbir şeyin farkında değilsin, hiçbir şeyin bilincinde değilsin; ben diyorum ki sen, “benden sonra tufan,” diyorsun galiba! Öyle olmasa bu yaşadıklarımız başımıza gelir miydi, yaşadığımız bunca felaketi kadere bağlamak aklı, bilimi reddetmektir.


Sen var ya hiçbir şeyi görmüyorsun, her şey bir bir yok ediliyor, bütün güzellikler, değerler tüketiliyor, farkında olmadığın gibi, umurunda değil! Sadece gözlerin görmese iyi, öte yandan kulakların da duymuyor. Birileri sana sesini duyurmak için yırtınıyor, sen iyi insanlara kulak vermiyor, duymazdan geliyorsun!


Sen var ya bence Tanrı'nın verdiği beyin kafanda gereksiz ağırlık yapıyor. Onun sendeki görevi apandistin kadardır ancak!


Sen var ya sen, ne olur azıcık beynini kullanıver? Belki çocuğun, çocukların vardır, belki torunların olacaktır yarınlarda. Sen onların geleceğini çalıyorsun, hepimizin geleceğini çalıyorsun, sen bir hırsızsın! Ne olur azıcık sorumluk duy ne olur azıcık sorgula! İnsan “acaba” demeyi bilmeli, her şeye, körü körüne “tamam,” dememeli. Her şeye “tamam” demek her şeye inanmak ilk çağda yaşayan “insan düşünen bir hayvandır,” demiş Aristo! Sahi ya düşünmeyi biliyor musun sen?


Sen var ya sen, sen tepeden tırnağa çelişkilerle dolusun. 12 Eylül Anayasasına yüzde 92 oranında onay verdin, sonra da bu anayasa antidemokratik deyip-güya- daha demokrat diye bir siyasal anlayışa evet dedin. Sen var ya sen, çok safça güya daha çok özgürlük, daha çok demokrasi dediler aslı varmış gibi, sen onlara inanıverip cumhuriyetin kadir kıymetini bilmedin, sen güzel insanların canları pahasına kazandıkları cumhuriyetin kıymetini bilmedin. Sen tepeden tırnağa suçlusun! Öyle değil mi, huzur bulacağımız, ömrümüze ömür katacak evlerimiz mezarımız oldu, Güneydoğu Depremi on ilimizi yerle bir oldu. Şu an 35 bini geçen can kaybımızın daha da artmasından korkuyoruz. Sen var ya sen, aklını duygunun önüne almadığın sürece, yazık ki daha çok ağlayacağız biz!


Sen var ya sen, eğitim kalitesinin düşmesine kayıtsız kaldın, hiçbir şekilde sesini çıkarmadın. Çocuğunun okul tercihini dikkate almadın ona uygun gördükleri her şeye “tamam” dedin. Senin için eğitimde geriye gidişin hiçbir önemi yok. Çocuklarımıza dayatılan hurafelere bile diyeceğin hiçbir şey yok senin!

Benim talihsizliğim senin gibi aymazlarla aynı coğrafyada yaşamak!


Sen var ya sen, sen günlük, anlık çıkarın için her şeyi yaparsın korkuyorum, çünkü sende ülkenin, insanımızın geleceğine dair en küçük bir kaygı yok! Sen bütün değer yargılarını ayaklar altına alan bir makyavelistsin! Sen fırsatçısın, menfaatçisin, sen bir oportünistsin!


Sen var ya sen, ben sana suçlusun demeye dilim varmıyor; ama sen hakikaten yukarıdan aşağıya, tepeden tırnağa suçlusun! Sen var ya sen, sen çocuklarımızın, torunlarımızın daha güzel yarınlarda yaşamasını yok ediyorsun...

Etiketler:

31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


1/682
bottom of page