top of page
1/2

NEYİN DEĞİŞİMİ

Yusuf Aksoy

*


CHP' de yaşanan sürece dışardan birkaç söz:

CHP' de değişim talebinde bulanan kişi ve gruplar zaten uzun zamandan beri partinin organlarında görev yapanlardır. Dolayısıyla seçimin proje, örgütlenme, strateji ve taktik oyunlarında önemli alanlarda sorumluk almış, görev yapmış kişilerdir

Daha açık bir ifade ile gelinen sürecin birinci derecede sorumlularıdır.

Değişim; yapısal, örgütsel, politik ve topyekûn kadro değişimini gerçekleştirmeye yönelik bir perspektifle ancak mümkün olabilir.

'Sorunun' müssebbipleri bize devredin anlayışı ile hareket etmemelidir.


Parti içi demokrasi sonuna kadar etkin bir şekilde işletilmelidir. Seçilmeyi çıkar eksenli siyaset haline getirmiş kadrolar kesinlikle geri çekilmelidir. Parti organlarında, milletvekilliğinde ve belediye başkanlığı adaylığında görev alma en fazla iki dönemle sınırlandırılmalıdır.


Seçim politikalarından bağımsız olarak olarak bakıldığında geride bıraktığımız tarihi önemdeki seçimlerde en çok emeğin Kılıçdaroğlu' na ait olduğunu herkes bilmektedir aslında.


Halkın zam yağmuru altında muhalefetin önderliğini en çok aradığı zamanda magazinleşen ve CHP' yi muhalefet yapamaz duruma düşüren sözde değişim komedyası partiye güveni sarsmaktadır.

CHP' nin içinde bulunduğu krizin en temel sorunu emek, demokrasi, barış, adalet, kamusallık ve laiklik karşıtı din soslu neo liberal kapitalizme karşı yüzünü sola dönememesidir. Değişim bu politik hatta olursa bir anlam ifade edecektir.


25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


1/682
bottom of page