top of page
1/2

maviADAda YENİ DÖNEM


maviADA, bu yaz belli etmedi, ama iki yıldır Temmuz, Ağustos aylarında tatile giriyor. Bunun anlamı, yazarlarımız sezonda olduğu gibi yazılarını düzenli eklemiyorlar, dileyen koyuyor ya da eski yazılarını yineliyorlar. Yani bir tür yavaşladık...





*

ŞİMDİYSE GÜZ, YENİ DÖNEME başlıyoruz.

Bu dönem için kimi YENİLİKLER yaptık, kimilerini de projelendirip planladık. Başka bir deyişle hızlandık.


YENİLİKLER



"ÇOK OKUNANLAR " SAYFASI BAŞLADI


maviADA,


ve


sayfalarını açtı



PLANLANANLAR


*2025'te YAZARINA TELİF, OKURUNA ARMAĞAN vermeyi PLANLIYOR.









YENİLİKLER



BU DEFALIK,

başlangıçtan bu yana ne zaman yayınlandığına, beğeni, yorum, nitelik gibi özelliklere bakılmadan, her hangi bir yerde en az 101 kez ziyaret edilmiş sayfalar, yazılar ÇOK OKUNANLAR 'a eklenecek.

100+1 ziyaretçi bugüne kadar yayınlanan yazılar için geçerlidir.


Eylül 2024'ten itibarense 6 ay içinde, enaz 150 ziyaretçi, en az yazıyla ilgili ziyaretçilerin %1 yorum, ziyaretçilerin %2'si kadar beğeni alanlar ÇOK OKUNANLAR arasında olacak. Yönetimce yapılacak incelemeler sonucu hilesiz hurdasız bu sonucu alan özgün bir yazıysa listede yerini alacak.


Bu arada elbette zaman içinde bütün yazıların 101 ziyaretçiyi bulacak olduğu kesin gibidir, bu GÜNDEN SONRA 2 yıl içinde ÖLÇÜTLERİ bulan yazılarda AZÇOK OKUNANLAR etiketiyle görülebilecek.

Bu nedenle aynı link adresiyle yinelenen yayınlara özel durumlar dışında izin verilmeyecek. Aynı ya da tekrarlanan yazılar aynı link adresiyle yayınlanamayacak, kopyalanacak çoğaltılacak, taslağa döndürülecek ...ama yeni bir link adresiyle yer alacaktır.



Yayınlandıktan sonra 10 gün içinde en az 100+1 ziyaretçisi olan yazılar SÜPER POSTA' lara dahil edilecektir.

SÜPER POSTA'lar için de ayrı bir etiket ve sayfa yapılacak, maviADA giriş sayfasında yer alacaktır.








PLANLANANLAR

*

maviADA TELİF ÖDEMEYE BAŞLIYOR.

*

1. BUNDAN SONRA

6 aylık süreçler esas alınacaktır. Temmuz, Şubat aylarında yapılacak değerlendirmelerde YAZILARIN 6 aylık seyirlerine bakılacak, 200 ZİYARETÇİNİN ve çok ziyaret edilmenin yanında, o ziyaretçilerinin en az %10 beğenisini yani 20 beğeni alan ya da en az %2, yani 4 olumsuz olumlu yorum yapılan, öncelikle ÖZGÜN olan, kişinin kendine AİT ve belli koşulları taşıyan, dergi yönetimince de başarısı kabul edilen en iyi yazı/ların yazarlarına sembolik de olsa TELİF ödenmeye başlanacaktır.


2. OKURA ARMAĞAN:

TELİF, SÜPER POSTA, ÇOK OKUNANLARa giren yazılara yorum yapan, beğeni koyan okurlarımızdan da belirlenen kişiler arasından kurayla seçilen en az bir kişi 6 aylık dönemlerde her dönem belirlenip maviADA yazarlarının kitaplarıyla ödüllendirilecektir.





*

AMAÇLAR


Amaç, hem YAZILARIN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ, YAZARLARIN TANINIRLIĞINI artırmanın yanında derginin izlenme ve okunurluğunu çoğaltmak, YAZARLARI artırmak ;

AYRICA bir nedenle ötekiler arasından sıyrılmış, çıtanın üstünde kalmış yapıtlara bir tür farkındalık yaratmak, onurlandırmak, takdir etmek ve yeni çalışmalara özendirmektir.


*maviADA yukarıdaki açıkladığı eylem ve girişimleri yapıp yapmamakta, koşulları dilediği zaman, dilediği biçimde değiştirmekte tamamen özgürdür.





Etiketler:

51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


1/681
bottom of page