top of page

Bir Kadın

Kadın mücadelecidir aslında Kolay kolay pes etmez. Uğraşır çabalar didinir. Sevdikleri sevdiği önemlidir onun için. Hatta kendisinden bile önemlidir. Hiç bıkmadan mücadele eder. Sabah erken kalkar. Güneşi sanki o doğurtacakmış gibi. Sonra kuşlar sanki o kalmazsa şarkı söylemeyecekmiş gibi Pencereyi açar. Temiz hava dolmalıdır içeriye.

Kadın çiçektir aslında. Narin, kibar, kırılgan. Sevdiği kişi onun yüreğine sevgi ile dokunduğu zaman bir bahar çiçeği papatya olur, gelincik olur, fesleğen olur, nergis olur, gibi en güzel kokularını saçar çevresine.

Kadın bir kelebektir aslında. Siz onu çiçek bahçesinde tutarsanız en güzel çiçeklerle birlikte muhteşem bir tablo yaratacaktır. Ama o kadar hassastır ki en küçük bir rüzgâr da kanatları hırpalanır.

Kadın biraz romantiktir aslında Sevdiği insan yüreğine dokunduğu zaman romantik olmayan kadın yoktur. En güzel melodileri veren bir müzik gibi şakıyacak ve muhteşem bir sevgi yağmuru yağdıracaktır. Verdiğiniz küçücük bir sevgi karşılığında dağlar kadar sevgisini sunacaktır.

Kadın fedakârdır aslında. Alışverişe çıkar kendisine bir şeyler almak yerine çocuklarını eşini sıraya koyar en sonunda kendisine bir şey almadan döner, sevdiklerinin mutlu olması onun için önemlidir. Çünkü onların mutluluğu ile mutlu olur. Eve geldiğinde mesleği ne olursa olsun iyi bir ev hanımıdır.

Kadın biraz çocuktur aslında. Küçük bir çocuğun elma şekeri ile mutlu olması gibi, güzel bir tebessüm veya seni seviyorum sözü ile o çocuk yüreği ortaya çıkar ve yüreğini sevdiğinin yanında şımartmak ister. Kaç yaşında olursa olsun hayat mücadelesinde sevdiğinin gülümsemesi ile çocuk olur yüreği aslında

Kadın bir dünyadır aslında. Sadece tıpkı bazı çiçekler gibi ruhunun güzelliğini görmek için onun yüreğine dokunmak gerekir. Bu sakın yanlış anlaşılmasın. Çünkü her kadın kalbine bir kişiyi alır ve kalbine sadece onun dokunmasına izin verir bunun dışındaki herkese karşı kalbi ulaşılmazdır aslında.

Sizi gerçekten seven kadınları yüreğinizde saklayın ve onların çocuk yüreklerini gülümsetmeyi unutmayın. /… Semihat Karadağlı/Sevginin Yürek konuşması. 22.08.2015 saat:01.11




44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


1/684
bottom of page