top of page

Genç Kızın Yakınışı

Güncelleme tarihi: 2 May 2021


SCHİLLER

Ağaçlar hışırdıyor, bulutlar uçuşuyor, Bir kız oturmuş yeşilliklerinde kıyının, Dalgalar çarpıyor devler gibi, Oysa içini çekiyor kapkaranlık gecede, Ağlamaktan buğulanmış gözleri.

"Kalbim öldü, bomboş bu dünya. Hiçbir şey vermiyor artık arzulara. Yanına al çocuğunu ne olur kutsal varlık, Tattım yeterince yeryüzünü mutluluğunu ben, Yaşadım, sevdim! "

Boş yere akıp gidiyor gözyaşları, Diriltmez ölenleri bu acı yakınışlar; Ama söyle, ne teselli eder, ne iyileştirir gönlü Tatlı bir sevginin kaybolmuş sevinci ardından. Ben, göksel varlık, yoksun komayacağım seni ondan.

Bırak boş yere aksın bu gözyaşları; Diriltmesin ölenleri bu acı yakınışlar! En tatlı mutluluk yas çeken gönül için, Sevginin acısıyla yakınıştır, Tatlı bir sevginin kaybolmuş sevinci ardından.

/

Çeviri: Vural ÜLKÜ

*

Friedrich Schiller

/

10 Kasım 1759 - 9 Mayıs 1805

1802 yılında soyluluk unvanı alan Johann Christoph Friedrich von Schiller; şair, filozof, tarihçi ve en önemli Alman dram yazarıdır. Yazdığı çoğu tiyatro eseri Alman tiyatrosunda başyapıt niteliğindedir. Schiller doğa tasvirli şiirlerin şairi olarak da gayet başarılı olmuştur, ancak asıl alanı düşünsel/didaktik şiirdir, çoğu yazara ilham olmuştur ve dramatik şiirleri en sevilen Alman balatları arasındadır.

Schiller; Wieland, Herder ve Goethe ile Weimar Klasiğinin en önemli dört yazarından biridir.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
1/684
bottom of page